Syrisch leger verovert Oost-Aleppo

vandaag wordt bekend duidelijk dat de rebellen een flink deel van de wijk aan het verliezen waren. Volgens de rebellen 1034698766zijn de meeste inwoners van de wijk al maanden geleden gevlucht.

Vooral het verlies van wijken Hanano en Sakhoor is pijnlijk voor de rebellen, omdat die wijken als eerste in Aleppo door gewapende oppositiegroepen werd veroverd op de Syrische regering in 2012.


In beide wijken waren de meeste inwoners al gevlucht, maar de rebellen uiten hun zorgen dat het noorden van Aleppo afgesloten wordt. Hierdoor denken zij de grip op het oosten van de stad te verliezen waardoor burgers dichter bij de frontlinie komen te wonen.
sinds afgelopen wekkend is veel gebieden door de Syrische legers en behulp van Russische luchtaanval onder controel gekregen .
Een overwinning in Aleppo zou een enorme opsteker zijn voor de Syrische president Bashar al-Assad in een oorlog die nu al meer dan vijf jaar duurt. Aleppo is de grootste stad van Syrië en in vredestijd van groot commercieel belang.
bij deze grote veranderingen bekijkt dat een grootte onderhandelen akkoord gegaan en bijzonder ( Rusland – Turkije ) dat Turkije zou help stopen te geven aan de Syrische oppositie en andere is ( Rusland-KSA ) . naaste dat allemaal de samenwerken Rusland en Syrië proberen om gebruik maken van de uitspraken van nieuw VS president Trump .
de oppositie vind jammer dat Aleppo werd meer dan twee jaren gebombardeerd door de Russen , maar helaas hele wereld niets gedaan .